中南财经政法大学成教复习资料
学院首页 招生专业 成考简章
自考简章 常见问题 网上报名

2020年中南财经政法大学成考高起点英语精选试题及答案(5)

来自:中南财经政法大学成教网   2020-09-30    浏览

对于正在备考成人高考的考生来说,可以多做一些相关练习题来查漏补缺,以下是小编给大家带来的2020年中南财经政法大学成考高起点英语精选试题及答案(5),考生们可以做一做。
 
2020年中南财经政法大学成考高起点英语精选试题及答案(5)
 
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。
 
( )6.—The sea is very rough today.
 
—Yes, I‘ve never seen _______ before.
 
A. such rough sea B. such a rough sea
 
C. so rough sea D. that rough sea
 
( )7.—She‘s broken her arm again.
 
—Again? I ______ she _______ ever broken it before.
 
A. don‘t know; has B. didn’t know; had
 
C. didn‘t know; has D. hadn’t know; would
 
( )8.—Has the wallet been returned yet?
 
—No, but we expect ______ any day now.
 
A. to return it B. it to return C. it to be returned D. it returned
 
( )9.—I‘ve been told to pay the rent.
 
—But it‘s already been paid. It ______ by someone else.
 
A. must be B. may be
 
C. must be paid D. must have been paid
 
( )10. Montreal is larger than _______ in Canada.
 
A. any city B. any cities C. any other cities D. any other city
 
( )11. Human‘s brains are larger in proportion to their bodies than _______.
 
A. whales B. a whale C. that of whales D. those of whales
 
( )12. Before writing your article, ______, collect your material, and prepare an outline.
 
A. a topic should be selected B. a topic to be selected
 
C. your topic should be selected D. select a topic
 
( )13.—I usually travel by train.
 
—Why not ________ by plane for a change?
 
A. to try going B. trying to go C. to try and go D. try going
 
( )14. The boy lay in the street, his eyes _______ and his hands ______.
 
A. closing; trembling B. closed; trembled
 
C. closing; trembled D. closed; trembling
 
( )15. He _______ here for 20 years by the end of next month.
 
A. had worked B. has worked C. will have worked D. will work
 
( )16. I‘ll do _______ the doctor advised.
 
A. as B. like C. that D. all what
 
( )17.—Did we have to wait for Tom?
 
—Well, _______ very angry if we hadn‘t waited for him.
 
A. he‘d have been B. he were C. he had been D. he must be
 
( )18. Why do you insist on ________?
 
A. this to be done B. this done
 
C. this being done D. this is done
 
( )19. We looked everywhere for the ________.
 
A. missing watch B. missed watch
 
C. watch being missed D. watch that lost
 
( )20. ______, the runners crossed the finish line.
 
A. Tiring B. Tired C. To be tired D. They are tired
 
( )21. _______ by the air, the kite went up into the sky.
 
A. Pushing B. Pushed C. Having been pushed D. Having pushed
 
( )22.—The round bowl over there is a bit small, isn‘t it?
 
— _______.
 
A. So are the fish B. So the fish are
 
C. Neither the fish D. Neither are the fish
 
( )23. She couldn‘t take shorthand, _______ slowed down the work of the office.
 
A. that B. which C. it D. so
 
( )24. Was it last Friday ________ you met him?
 
A. that B. on which C. which D. when
 
( )25. _______ might fail in the exam worried him.
 
A. He B. That he C. What D. It
 
( )26.—I‘v got this really painful ear.
 
—How long _______ you?
 
A. does it bother B. was it bothering
 
C. would it bother D. has it been bothering
 
( )27.—I started to study, but then a friend called.
 
—That‘s no excuse ________.
 
A. for not studying B. not for studying C. not studying D. not to studying
 
( )28.—Why was he so hot when he got home?
 
—He ________.
 
A. was running B. is running C. has been running D. had been running
 
( )29.—There‘s been an earthquake.
 
—I know. At least a hundred people ________.
 
A. were to be killed B. are said to have been killed
 
C. said to have been killed D. are said to kill
 
( )30. You may invite _______ wants to go.
 
A. whomever B. whoever C. which one D. people
 
参考答案
 
6.B 7.B 8.C 9.D 10.D
 
11.D 12.D 13.D 14.D 15.C
 
16.A 17.A 18.C 19.A 20.B
 
21.B 22.A 23.B 24.A 25.B
 
26.D 27.A 28.D 29.B 30.B
 
以上就是2020年中南财经政法大学成考高起点英语精选试题及答案(5)的内容了,希望可以给大家带来帮助。
 
编辑推荐:
中南财经政法大学成教和网络教育有什么区别?
中南财经政法大学成人高考的学历学信网能查到吗?

Copyright 2009-2020 中南财经政法大学成考 All rights reserved

声明:本站为中南财经政法大学成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准